به گزارش خبرنگارمهر، در کشورهای متمدن دنیا شهرداری ها متولی کلیه امور شهری و شهرداری است و مقوله فرهنگ جدا از جامعه شهری نیست و برخواسته از نیاز اجتماع شهری است و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز بنا به حکم وظیفه ای که دارد در بخش های متفاوت و متنوع شهری ورود پیدا می کند و با توجه به اینکه شهر تبریز با توجه به قدمت دیرینه و آثار تاریخی و نهضت های مردمی و مناطق گردشگری مختلفی که در آن وجود دارد دارای سوپه هایی برای تولید فیلم است.
بر اساس این گزارش، در سال های گذشته با توجه به رکود برخی تولیدات امور فرهنگی در استان از طرف سازمان های فرهنگی مربوطه و تولیداتی که با نگرش های غلط نسبت به مسائل شهری و شهروندی احساس نیاز شد که سازمان فرهنگی هنری شهرداری خانه فیلم استان را تشکیل دهد.
تولیدات فرهنگی استان با خطرات جدی مواجه است
مدیر خانه فیلم سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: تولیدات فرهنگی کنونی استان با خطرات جدی مواجه است و این خطرات باید به گوش مسئولان برسد که با بی توجهی و تکبر با تولیدات فرهنگی در سال های گذشته که نشات گرفته از عدم اطلاع و دانش فرهنگی آن هاست به عرصه فیلم و سینما خیانت شده است و علت بی توجهی و خلاهایی که در فرهنگ استان احساس می شد شهرداری تبریز خانه فیلم را تشکیل دهد.
سید وحید فاطمی افزود: در حوزه شهر و شهروندی نیازهابرای تولید آثار فرهنگی متنوع و مختلف است و این نیازها شامل فرهنگ سنتی، مدنی و بالاتر از آن اصالت فرهنگی شهر تبریز است که دچار آسیب و خدشه دار شده است و در خانه فیلم استان سعی داریم شکل درست نیازهای فرهنگی استان شناسایی و تولید شود.
خیانت مسئولان فرهنگی به حوزه فیلم و سینما
وی با اشاره به بیان رهبر انقلاب که فرموده بودند به صورت جدی عرصه سینما و فیلم دنبال شود گفت: رهبر انقلاب صراحتا بیان کردند که به صورت جدی عرصه سینما و فیلم دنبال شود و زمانی که مدیران به فرمان رهبری اطاعت نمی کنند و با سلیقه های شخصی خود برنامه ریزی می کنند این امر به حوزه سینما یک خیانت است.
مدیر خانه فیلم سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز ادامه داد: با توجه به اینکه فیلم و سینما یک حوزه مهم فرهنگی است باید با بررسی تولیدات فرهنگی در سال های اخیر شاهد خیانت مسئولان به این حوزه باشیم.
سید وحید فاطمی اضافه کرد: مسئولانی که در امر فرهنگ دخیل هستند بعد از توجیه کافی از فرمایشات رهبری روش های اشتباهی را در منافع شهری قدم های مثبتی را در جهت منافع بیگانگان برداشته اند و ما این قدم ها را نمی توانیم یک غفلت تصور کنیم و این حرکات خیانت به فرهنگ استان است و مسئولان فرهنگی باید به اقداماتی که انجام می دهند پاسخگو باشند.
وی ادامه داد: نداشتن بودجه کافی برای تولید فیلم یک حرف غیر واقعی است و افراد کارآمد با استفاده از بودجه هایی که در تولید آثار دیگر اختصاص داده می شود می توانند آثار مثبتی را تولید کنند و قدم های مثبتی را در عرصه فیلم و سینما بردارند.
تولیدات در عرصه فیلم و سینما برای منافع شخصی و جناحی است
مدیر خانه فیلم سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز گفت: مسئولانی که برای رفع تکلیف در حوزه فیلم و سینما تولیداتی را برای خود شیرینی و حمایت خود از یک جناح خاص استفاده می کنند و آثاری که در حوزه های مختلف تولید می شود با ضعف های اساسی مواجه است و مسئولان باید به خیانت خود به این حوزه پاسخگو باشند.
سید وحید فاطمی با اشاره به پتانسیل های آذربایجان شرقی افزود: آذربایجان شرقی دارای پتانسیل ها و امکانات بسیاری برای تولید فیلم دارد و اگر ازاین پتانسیل ها به جای هدر رفت به نحو صحیح استفاده کافی شود می توان خلاهای موجود را پر و اشباع کرد. و با اشباع نیازهای کنونی نیاز شهری می توان با فراهم کردن زیرساخت ها طرح های جدیدی را برای تولید انجام داد.
فعالیت های خانه فیلم استان در راستای تولیدات غیر تلویزیونی است
وی با اشاره به فعالیت های خانه فیلم سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز گفت: فعالیت خانه فیلم در راستای تولیدات غیر تلویزیونی شامل فیلم کوتاه، نیمه بلند، داستانی، مستند و گزارش کار است و در عرصه فیلم تلاش داریم مدیاهای سینمایی، تلویزیونی و کامپیوتری از هم تفکیک کنیم و عامل تفکیک آن مدیاهای اصلی است که شکل اصلی خود را از دست داده است و تلاش داریم جایگاه مدیاها را به جا آوریم.
مدیر خانه فیلم سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز با اشاره به مخاطبان تولیدات فیلم های خانه فیلم گفت: با توجه به اینکه آذربایجان شرقی و شهر تبریز در فصل های مختلف سال مسافرهای زیادی از خارج و داخل کشور را پذیرا است به این دلیل دامنه مخاطب تولیدات در قالب بسته های فرهنگی است که از طریق تکثیر و توزیع بین مسافران و مردم از طریق سازمان گردشگری در اختیار توریست ها قرار می گیرد و به شهروندان و مسافران داده می شود و مسافرانی که به استان وارد می شوند و اطلاع کافی از آثار تاریخی و مکان های توریستی استان ندارند به شکل جامع و کامل شناسایی می شود.
سید وحید فاطمی افزود: طرح نمای نزدیک خانه فیلم دارای دو طرح است و دو هدف را دنبال می کند و هدف اصلی از برگزاری آن استفاده از تجربیات بزرگان و فراهم کردن فرصتی برای فیلم سازهای جوان و علاقه مندان به عرصه فیلم است که از نزدیک با کارگردان ها و فیلم سازهای کشوری مذاکره، نقد و تحلیل می کنند تا با یک تجربه جدید برای هم افزایی دانش سینمایی استفاده کنند.
وی ادامه داد: هدف دیگر این طرح شناساندن پتانسیل ها و ظرفیت های شهر تبریز برای تولید آثار فیلم و سینما برای فیلم سازان کشور است تا بتوانیم فرهنگ شهر تبریز را از طریق رسانه فیلم در کشور معرفی کنیم.
مسئولان دانشگاهی از وظایف خود غفلت کرده اند
مدیر خانه فیلم سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز آموزش آکادمیک سینما و فیلم را یکی از مهم ترین وظایف مسئولان داشنگاهی دانست و گفت: آموزش آکادمیک سینما و فیلم یکی از مهم ترین وظایف مسئولان دانشگاهی است و آنها وظایف اصلی خود را از یاد برده اند و با یادآوری وظایف فراموش شده شان باید در قبال کوتاهی وظایفشان باید پاسخگو باشند چرا که دانشگاه ها در قبال فرهنگ استان مسئول هستند.
ضعف تکنیکی فیلمنامه ها زنگ خطری برای تولید فیلم
سید وحید فاطمی فیلمنامه را پایه اصلی یک اثر هنری دانست و گفت: بیش از نود و پنج درصد فیلم نامه ها به علت ضعف تکنیکی رد می شوند و این عامل، زنگ خطری برای تولید فیلم است، اگر فیلم نامه ای ضعف داشته باشد نمی توان یک آثار قوی تولید کرد.
پیشکسوتان سینما و فیلم به عرصه غفلت کشیده شدند
سید وحید فاطمی در پایاین گفت: پیشکسوتان سینما و فیلم دارای هویت هستند و زمانی که پس از سال ها تلاش در این عرصه از سوی مسئولان فرهنگی استان تحقیر و توهین می شوند یا باید با جنگ متقابل جلوی تحقیرها ایستادگی کنند یا برای حفظ شخصیتشان به عرصه غفلت کشیده می شوند و عرصه به دست کسانی می افتد که تجربه کافی ندارند.
در چند سال گذشته با توجه به وظایف فراموش شده مسئولان فرهنگی، شهرداری تبریز با تشکیل خانه فیلم توانسته آثار فرهنگی را برای شناسایی شهر تبریز تولید کند و قدم های مثبتی در عرصه فیلم بردارد.
آموزش همراه با تجربه اثرات بیار مفیدی دارد و مسئولان دانشگاهی با یادآوری وظایف خود می توانند با ایجاد رشته هایی در حوزه سینما و فیلم قدم های مثبتی را برای تولید آثار حرفه ای بردارند.
هنرمندان عرصه سینما و فیلم مانند قطرات باران ارزشمند هستند و اگر قدر این قطرات ارزشمند را ندانیم این قطرات همچو سیل به دریای خروشان کشورهای خارجی راه می یابند.
گزارش از زهرا ناصران
نظر شما